Home

Hoe werkt SIL

Welkom op de website van SIL = Samen is Leuker de bemiddelingssite voor nieuwe contacten en vriendschappen in Drimmelen.

Samen iets leuks ondernemen is vaak gezelliger dan alleen. Bent u op zoek naar iemand met wie u iets gezelligs kunt ondernemen dan bent u hier aan het goede adres. Of u met iemand op pad wil om te wandelen of fietsen, of dat u met iemand wilt buurten of naar het theater, SIl helpt u daarbij. Via deze website hebt u de mogelijkheid om een oproep plaatsen of kunt u reageren op een oproep die al geplaatst is.

Voorwaarde hierbij is wel dat u zich eerst registreert.


Hoe werkt het registreren?
Als u drukt op het knopje inloggen wordt gevraagd om u te registreren. Noteer een gebruikersnaam (deze mag u zelf verzinnen) en uw emailadres. U krijgt dan meteen een wachtwoord gemaild. Met uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u inloggen.
Bij een volgend bezoek aan de website van SIL kunt u wederom inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor wie is SIL bedoeld?
Alle inwoners uit de gemeente Drimmelen boven de 18 jaar kunnen gebruik maken van SIL.

Hoe werkt SIL?

Hoe plaatst u een oproep? Klik hier of druk op de gele post-it “plaats een nieuwe vraag of een nieuw aanbod”. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vul daarna alle velden in.
Vermeld in korte bewoordingen wat uw interesse is en waarvoor u iemand zoekt. Bijvoorbeeld: “Ik hou van fietsen en bent opzoek naar een fietsmaatje uit Made om samen tochten van ca. 20 km te gaan maken”.

Hoe reageert u op een oproep?
Ziet u een oproep staan die u aanspreekt en waar u op wilt reageren, klik dan op de oproep (hiervoor is het wel nodig om in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord) en vermeld kort dat u interesse heeft en contact wil met degene die de oproep heeft geplaatst. Bijvoorbeeld: “Ik hou ook van fietsen en wil samen tochtjes gaan maken”.


Hoe gaat het contact verder?
Is er een match, dan wisselt SIL de contactgegeven uit, zodat u met elkaar een afspraak kunt maken.
Als u daar behoefte aan heeft, kan een vrijwilliger van SIL aanwezig zijn om het eerste contact tot stand te brengen. Hierna trekt SIL zich terug en is verder contact de verantwoordelijkheid van u beiden.

Plaatsing van een oproep door SIL
Bent u niet in de gelegenheid om zelf een oproep te plaatsen, dan kunt u contact opnemen. SIL plaatst dan de oproep voor u op de website. SIl is bereikbaar via SWO 0162-451894 of via sil@swodrimmelen.nl

Als u dat wilt kan uw oproep ook geplaatst worden op de tweewekelijkse pagina van SWO in het Carillon, daardoor kunnen nog meer mensen uw oproep bekijken.

 

Hebt u een wens, laat het SIL weten! SIL brengt mensen met dezelfde wensen bij elkaar.

Klik hier voor een SIL introductiefilmpje.